Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt fler unga mår dåligt – "En oroväckande utveckling"

Unga känner sig otrygga på stan och i bussen, och på två år har antalet elever som mår dåligt ökat med 12 procent visar statistik från en ny undersökning.

Unga lever mer hälsosamt i dag än va de gjorde för två år sedan, samtidigt mår många sämre och upplever en lägre grad av trygghet.

Det är Liv och hälsa Ung som står bakom undersökningen där elever i årskurs 7, 9 och år två i gymnasiet fått svara på frågor gällande hälsa, levnadsvanor och livsvillkor. Och enligt statistik har antalet unga som svarat att de mår bra minskat från 84 procent till 72 procent.

– Undersökningen visar på en oroväckande utveckling med allt fler barn och ungdomar som upplever att de inte mår bra, säger Malena Ranch, ordförande för vårdstyrelsen i Region Uppsala i ett pressmeddelande.

Totalt har 10 procent av alla tillfrågade ungdomar svarat att de känner sig otrygga på stan eller på bussen, och enligt Malena Ranch är detta en viktig signal till alla kommuner.