Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt fler vill bo i Västerås

Nästan alla västmanländska kommuner har växt hittills i år. I Västerås bor nu 596 personer fler än när året startade.

Statistiska centralbyrån, SCB, släppte i går befolkningsstatistiken för årets första halvår. Antalet västmanlänningar har totalt ökat med 0,32 procent, vilket är det sjunde mesta av landets 21 län. I reella tal innebär det att det nu bor totalt 252 155 människor i länet, vilket är 802 fler än vid årsskiftet.

Alla länets kommuner utom Arboga, Norberg och Skinnskatteberg har fått fler invånare. I både Hallstahammar och Surahammar har de blivit 12 fler. Samma tid förra året blev hallstingarna 119 fler, och suringarna 17 färre.

Allra mest har invånarantalet dock ökat i Västerås. Delvis beror det på att fler flyttat till staden än från den, men mest beror ökningen på att det fötts fler barn än det dött människor. Ökningen är också betydligt större än förra årets ökning.

En jämförelse mellan första halvåret 2009 och årets första sex månader visar att fler länsbor valt att flytta till Västerås, medan de som flyttat hit från utlandet blivit färre. Bland dem som flyttar från Västerås har antalet som flyttat till utlandet nästan fördubblats.