Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Alltid roligt att möta Villa”

Seriefinal för VSK Bandy mot Villa på fredagskvällen. Vinnaren skaffar sig ett drömläge inför slutspelet.
– Att möta Villa i Lidköping är alltid roligt, säger Victor Engström

Högerhalven var tillbaka mot IFK Vänersborg i onsdags. Det var första matchen sedan derbyt mot Tillberga på annandagen. Olyckan var framme när han fick en klubba på handen. Ett brott på ett ben under knogen gav ett par veckor i gips.

– VM-uppehållet var bra för mig, men det känns länge utan matcher. Jag tycker att det fungerade. Visst tröt orken i andra halvlek men före det hade jag mycket energi och det var verkligen skoj att lira igen.

Matchen mot Vänersborg var dock inte inte så skoj att titta på. Engström tror att det blir raka motsatsen i kväll mot serieledaren Villa, som är en poäng före VSK i tabellen.

– Det brukar alltid vara roliga matcher i Lidköping. Det är två lag som vill spela, det blir inte som mot Vänersborg som bara backade hem.

Är det rent av ”lättare” att möta Villa än Vänersborg?– Lättare är det inte, men roligare. Det blir mer öppet spel som båda lagen är bra på, säger han.

Matchen är hyperviktig inför seriavslutningen. Med fyra omgångar kvar ligger toppkvartetten inom två poängs marginal. Lagen kommer att satsa stenhårt för att behålla sina positioner för att få välja motståndare i slutspelet och dessutom få extra hemmaplansfördel.

– Titta på topplagen, de har varit riktigt starka hemma så den fördelen vill man ju ha i slutspelet

Tror du inte att hemmplansfördelen kan luckras upp lite i slutspelet?

– Det blir annorlunda då. I slutspelet gäller allting ännu mer och det kan bli skillnad. Men vi har sagt att vi vill vara obesegrade hemma hela säsongen och fixar vi att bli topp två i serien innebär det att vi går till SM-final.

Är det rimligt?

– Spelar man i VSK är det alltid rimligt. Men i år känns det som bollen studsar rätt. Vi vet och känner det och det är väldigt viktigt fortsätta ha den känslan när slutspelet börjar, säger han.