Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alvin: ”Upp till mig att behålla SM-bucklan”

Succé som SSL-tränare två år i rad. Nu tar Pelle Alvin över sitt första damlag – och byter botten mot toppen.
- Det är en riktig utmaning, säger Rönnbys nye tränare.

Pelle Alvin räddade VIB kvar i Superligan för andra säsongen i rad. Sedan har det varit tyst om succétränaren. Fram till i dag, torsdag. Då presenterades han som ny tränaren för SM-guldvinnarna Rönnby Tigers.

- Det är en riktig utmaning. Det kliar i fingrarna redan och jag är otroligt inspirerad att dra igång. Jag känner mig väldigt välkommen och det är väldigt skönt för mig.

Alvin hade bestämt sig för att stanna i VIB – och tackade nej till Rönnby vid första tillfrågan. Men saker ändrades.

- Det var till 98 procent klart med VIB. Jag ville se vilka spelare de kunde få hit, jag ville inte vara nere i träsket ett år till. Men så blev det inte. Och sen var Bosse och Lena förbi och pratade många kvällar och jag har fått en kanonkontakt med Rönnby. Det känns helt rätt att prova det här i två år.

I går blev tvåårskontraktet klart.

Är du rädd att bli stämplad som en svikare i VIB nu?

- Nej, det tycker jag absolut inte. Jag tycker att jag har gjort ganska mycket för den föreningen.

Hur ser du på Rönnbys spelidé. Johan Kökeritz förespråkade en speciell typ av innebandy?

- Köcke gjorde ett fantastiskt jobb med laget och jag kommer att fortsätta med det. Sen får vi se hur tjejerna svarar på det. Det jag vill jobba mycket med är bolltempot, det måste kunna snäppas upp. Och sen olika löpvägar. Det tror jag kommer bli det första jag tar tag i.

Alvin har en engagerad ledarstil och låter mycket i båset. Det är en av anledningarna till att Rönnby ville ha honom som ny tränare.

Och beslutet har dessutom förankrats i spelartruppen efter ett möte med stjärnduon Sanna Tuominen och Karolina Widar.

- Det har vi diskuterat, jag, Bosse och några spelare i laget. De säger själva att de tror att det är det som behövs. Jag får väl tänka till lite mer nu också. Men ledarstaben från förra året blir kvar förutom Johan så jag får bolla med dem.

Skönt att få komma till ett riktigt topplag med en stark trupp?

- Självklart är det så. Man vill alltid vara ett topplag och vinna matcher, det är vad det handlar om. Nu får jag den chansen och då är det upp till mig att bevisa att jag kan och behålla SM-bucklan åt Rönnby säsongen 2010/2011.

Blir guld målsättningen igen?

- Ja, man kan ju inte sitta här två veckor efter att ha vunnit och säga något annat. Sedan tycker jag att det är tjejerna på banan som ska bestämma målsättningen.