Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ambulansen i Sala beordrades till jobb i växeln i Västerås

En av två ambulanser i Sala beordrades till Västerås där det behövdes personal i växeln skriver Nyhetsbyrån Siren. Nu anmäler skyddsombudet händelsen.

Sala stod utan en av sina ambulanser på onsdagkvällen den 4 oktober 2017. Den ena av två ambulanser som var i tjänst i Sala den kvällen kallades till sjukvårdens larmcentral i Västerås skriver Nyhetsbyrån Siren. Där tvingades en av ambulanspersonalen arbeta i växeln mellan klockan 17 och 22. Den andra personalen i bilen intog beredskapsläge. Det enligt av avvikelserapport från ett skyddsombud i region Västmanland.

Läs även: Fick ingen ambulans – dog vid vägkanten

Beslutet ska enligt anmälan tagits av ambulanschefen i beredskap och inga extraresurser ska ha kallats in vilket innebar att det saknades en ambulans i Sala mellan klockan 17-22.

I Sala finns två ambulanser. Nyhetsbyrån Siren uppgav tidigare att den andra ambulansen inte var inte i tjänst vid tillfället.

■ ■ För mer nyheter om Sala, klicka här