Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ambulansförare stal läkemedel

Ambulansföraren kände oro och kunde inte sova. Därför stal han några morfinampuller ur den sjukvårdsväska all ambulanspersonal har med sig. Men landstingets kontroller avslöjade honom.

Västerås. Nu har ambulansföraren, en man från Västerås, dömts till villkorlig dom och dagsböter om sammanlagt 21 000 kronor. Han ska också betala hela kostnaden för sitt försvar, drygt 10 000 kronor.

Enligt Landstinget Västmanland har ambulansföraren under tiden våren 2012 till senhösten 2013 tagit åtminstone 16 morfinampuller.

När landstinget avslöjat ambulansföraren fick han, efter förhandlingar med facket, valmöjligheten att sägas upp eller själv säga upp sig – han valde det senare.

Till sitt försvar sade han att han mådde dåligt, att han sökt hjälp från sin arbetsgivare men valt att börja självmedicinera genom att vid några tillfällen ta morfin för att kunna sova och lindra oron.

Han åtalades vid Västmanlands tingsrätt misstänkt för grov stöld och narkotikabrott.

Sedan brottstillfället har den tidigare ambulansföraren sökt hjälp för sitt missbruk, vänt sitt liv, blivit drogfri och skaffat nytt jobb.

Västmanlands tingsrätt fann att det rörde sig om stöld av normalgraden och narkotikabrott, och att det räckte med villkorlig dom och dagsböter.