Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rörigt seriesystem för Roedeers

Västerås Roedeers seriespel är rörigt med deltagande i både superettan och division 1 östra. Lagets mål är dock tydligt – superserien.

Annons
Mot superserien. Dit vill tränaren Mikael Göranzon och Västerås Roedeers nå i år.

Amerikansk fotboll. Stans amerikanska fotbollsherrar imponerade i fjol och avancerade till den näst högsta serien – superettan.

I år siktar Västerås Roedeers på nytt avancemang.

– Ja, rent sportsligt är det dags att söka om plats i superserien (högsta ligan), men det blir ju en styrelsefråga. Superserien nästa, så har vår plan ändå sett ut, säger Roedeers huvudtränare Mikael ”Zäta” Göranzon.

Att nå superserien är en ganska rörig historia. Det är inte nog med att ett lag måste kvalificera sig sportsligt och få ett godkännande om avancemang från förbundshåll.

Nä, dessutom är seriespelet i superettan, den näst högsta serien, en röra för många utomstående.

Västerås Roedeers spelar i superettan tillsammans med Gävle och Göteborg. Dessa lag deltar också parallellt i division 1 östra.

– Det är bara superettanlagen som kan söka till superserien 2015. Anledningen till att vi spelar även i division 1 är för att få fler matcher, säger Göranzon.

Vad tycker du om det?– Det finns inga betydelselösa matcher, men klart är ju att matcherna mot Gävle och Göteborg blir extra viktiga. Vi siktar ju på att vinna superettan, säger Zäta och fortsätter:

– Det ser bra ut just nu. Vi har en bra trupp och vi rustar fortsatt inför seriestarten i maj.

Mer läsning

Annons