Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Än så länge är vi inte berörda här"

I nuläget ser det ut som att Västerås kommer att klara sig från askmolnet. Men det är svårt att sia om hur det ser ut framöver.

- Än så länge är vi inte berörda här, säger Inger Jansson flygledare på Stockholm-Västerås flygplats.

Enligt Luftfartsverket drog askmolnet in över Borås och Varberg vid 20-tiden under tisdagen, och kommer under natten mot onsdag att expandera över Götaland. Men vilka städer och flygplatser som berörs är svårt att bedöma.

-Det är komplicerat att se vilka gränser askmolnet kommer att ha. Så vi har inga klara bud när det gäller vart molnet rör sig och vilken densitet det har, säger Carl Silling på Luftfartsverkets pressjour.

Enligt flygledaren Inger Jansson rullar verksamheten på som vanligt på Stockholm-Västerås flygplats. Några inställda flyg känner hon inte till, och blir det några förändringar är det Transportstyrelsen som beslutar om vilka åtgärder som bör vidtas.