Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders Karlsson: Förneka inte verkligheten, (S)-riksdagsledamöter

Floskler om fördelar med invandring

Den 2 januari konstaterade jag i ett debattinlägg att det fortfarande finns de som vill återgå till den tidigare "generösa flyktingpolitiken". Jag delade in dessa i tre grupper:

• Förnekarna. Exempelvis politiker som säger att vi tjänar på stor invandring.

• Goda. Exempelvis präster som hävdar att vi är skyldiga att hjälpa alla som söker skydd.

• Liberala. Exempelvis Centern som menar att individens frihet är viktigare än landsgränser.

Den 10 januari bekräftade Västmanlands fyra (s) riksdagsledamöter att förnekarna finns.  Jag citerar två typiska påstående ur deras debattartikel:-"Att nya människor med andra erfarenheter kommer till oss är positivt och bra." -"Våra kommuner behöver dessutom fler invånare i arbetsför ålder som kan fylla de kompetensluckor som hela tiden uppstår."

Detta är ju bara tomma floskler och visioner! Verkligheten är ju att det kommit för många invandrare och att det riskerar komma ännu fler anhöriga.

De flesta har för låg utbildning för den svenska arbetsmarknaden och det svenska utbildningssystemet klarar inte att utbilda dem till nödvändig nivå. Det som återstår är arbetslöshet och bidrag.

Resultatet blir för många ett segregerat liv som befäster otidsenliga värderingar, religionens makt, bidragsberoende och fostrar unga i kriminalitet. Allt större kostnader för samhället som tränger undan andra områden som välfärd, försvar och polis. Detta vet ni, men nämner det inte.

Ja, det är positivt med invandring, men i rimliga nivåer, och om invandrarna får jobb. Verkligheten är att arbetslösheten ökar för invandrare.

Er egen regering har ju också sagt att det 2020 kommer att finnas en miljon vuxna bidragstagare. Riksrevisionen larmade i höstas att det saknas 50 miljarder till välfärd i er statsbudget. Detta är verkligheten!

Beskriv hur de verkliga problemen ska lösas, istället för floskler och visioner.  Jag är rädd för det allt mer ökande missnöjet från skattebetalare som ser hur deras skatter i allt högre grad går åt till bidrag åt allt fler invandrare, istället för samhällsservice.

Fast antagligen vet ni väl helt enkelt inte vad som ska göras och då är det ju lättare att fortsätta förneka.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel