Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andersson tremålsskytt för Skiljebo

Skiljebos lagkapten David Flink firade 200 matcher i Skiljebo-tröjan. Men det krävdes en rutinerad kollega för att fixa festen.

- Skönt att göra mål, säger matchhjälten Martin Andersson efter 5-1 mot Kvarnsveden.

Trots att Skiljebo kom från ett tufft derby mot VIK så rivstartade man mot Kvarnsveden. Efter sju minuter hade Skiljebo 2-0. Flink regisserade och Andersson målade två gånger om - hans första mål för säsongen.

- Det behövdes ett mål för att få igång det. Jag fick ju stå själv och ta emot i bortre och fick träff kan man säga. Den satt bra, säger tremålsskytten om sitt andra mål som han stänkte upp i krysset.

Efter den inledande kvarten tappade Skiljebo spelet och Kvarnsveden var nära att reducera vid flera tillfällen. Målvakten Arian Kosik Sulaiman stod för två kvalificerade räddningar innan bortalaget kunde reducera vid halvlekens slut.

- Det kändes nog som att vi var nöjda. Vi tappade boll alldeles för enkelt och de fick ställa om på oss, säger Skiljebo-tränaren Matthias ”Hasa” Andreasson.

Kvarnsveden höll fortsatt i taktpinnen i starten av den andra halvleken. Men då gjorde pånyttfödde Martin Andersson 3-1 efter ett drömanfall av Skiljebo.

- Allan (Kosik Sulaiman) och Eddie (Johansson) tog sig fram och spelade in den till mig efter marken. Jag tog emot och chippade upp den igen, säger en leende Andersson.

Hur känner du efter att dina tre första mål kommer nu när serien tar uppehåll?

- Det är klart att det är skönt. Är man forward ska man göra mål, säger Andersson.

Axel Johansson fick göra 4-1 knappa 10 minuter senare och Allan Sulaiman Kosik fullbordade femettan.

Skiljebo går nu till våruppehåll med en tredjeplats i tabellen - endast tre poäng från serieledande Enköping.

- Vi har ändå tappat ett antal fullfjädrde seniorspelare men vi satte som mål att vara på övre halvan. Det har vi infriat och det känns jättebra.

Känns det inte bra att dessutom kunna tävla om serieseger i höst?

- Jag är tio gånger hellre med i toppen än att kriga i botten som vi fick göra i fjol, avslutar ”Hasa”.