Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra raka för VIK

Andra raka segern. VIK Fotboll gjorde enkelt 3–1 på IFK Sundsvall.
– Nu är vi inne i serien, säger forwarden Patrik Dandanell.

Det tycks ha lossnat för Gulsvart efter två öppningsförluster. Okej, det var ingen superunderhållning i blötan på Swedbank Park, men VIK var klasser bättre än medelpadingarna.

– Ingen topprestation av oss, men skönt med en enkel vinst. De tar inte många poäng om de fortsätter så där. Det gick väldigt långsamt hela matchen, säger Dandanell.

Bättre då för VIK som stundtals bjöd på kvalitet i löpningar och passningsspel, men som däremellan somnade in.

– Vi har haft jobbigt med konstant sex man borta för skador och sjukdomar på försäsongen. Kändes som vi behövde de två första matcherna för att komma in i serien, det är först på slutet vi har spelat in en startelva, och det är nog därför det är lite upp och ner, säger Dandanell.

Han stängde matchen med sitt 2–0-mål i 54:e minuten. Patrik Östlund sköt första skottet och returen tryckte Dandanell in i burgaveln via en försvarare.

– Såg inte hur det gick till, blev bara väldigt nöjd över att bollen gick in.

VIK tog tag i matchen direkt och Jimmy Jansson nickade in 1–0 i 6:e minuten. Västeråsarna hade ett par lägen att gå ifrån, men det var ”bara” 1–0 i paus. Sundsvall kom i ett par ströanfall men hade svårt att skapa något framåt.

I andra halvlek var VIK än mer överlägset. Efter Dandanells 2–0-mål hade laget full koll.

Gjorde 3–0 på matchens vackraste anfall i 73:e minuten. Joakim Holmström och Johan Törnblom väggade sig fram på vänsterkanten. Törnblom passade perfekt in till Patrik Östlund som fick öppet mål till 3–0.

Strax därefter byttes Dandanell ut.

– Kramp efter 70 minuter, jag tänkte, vad är det? Men jag är nöjd med andra halvlek, i första var det inte mycket som stämde för mig.

VIK låg sist i norra Svealandstvåan inför matchen. Via vinsten är laget endast en poäng efter serieledande Rotebro.

– Det är en konstig serie, den har inte satt sig än. Rotebro är ju inget lag men känner till förresten, det är väl en avfart vid E18, säger han med glimten.

VIK–IFK Sundsvall 3–1

Division 2

Matchens lirare: Patrik Dandanell.