Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra raka förlusten.

VIK Fotboll får börja titta nedåt i tabellen efter 1–2 hemma mot Gamla Upsala SK. "Man vill ju alltid vinna serien, så vi kan ju inte ge upp nu" säger målvakten Marcus Modin.

VIK hade behövt vinna för att hänga med strax bakom tätlagen. Gulsvart såg ut att ha räddat åtmintone en poäng när Kalle Ljungberg på Gabriel Medinas perfekta inspel rullade in 1–1 vid bortre stolpen.

Då återstod 25 minuter på Apalby och från att ha varit om inte utrullat så i fall underlägset Uppsalalaget fick Gulsvart ny energi.

VIK fick tryck. Började spela sig fram via mittfältet och skapade ett par halvlägen.

– Tycker inte att vi offrade oss ordentligt framför mål när lägena kom. Då blir det svårt att göra mål, så har det varit tidigare också, säger Modin.

Båda lagen gick för segern i slutet och matchen var då riktigt underhållande. I 88:e minuten kom så avgörandet – och det var rättvist. För Gusk hade haft ett par bollar på mållinjen, en stolpträff och så hade Modin räddat VIK via ett par riktigt bra räddningar.

– Visst, de hade lägen och de är ett bra lag, men det kändes ändå som om vi hade matchen på slutet och så bara tappade den, säger han.

Kim Eriksson fick bra träff och bollen tog på VIK-mittfältaren Oliwer Malmkvist och gick förbi Modin in till 1–2.

– Riktigt tråkigt. De fick ett billigt mål och så där i slutet, det är inte roligt, säger Modin.

På 1–2-målet var han chanslös. Men Uppsalalagets 1–0 i första halvlek såg inte otagbart ut. Förvisso ett bra anfall med en perfekt överlappning men avslutet från pigge yttern Ahmed Kanjou såg inte allt för hårt ut.

– Borde kanske försökt tagit bollen med fötterna istället. Jag vet inte, men det kändes inte bra. Jag hade svårt att släppa det målet ur tankarna även om det gick hyfsat under resten av matchen, säger Modin.