Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andreas Porswald (MP): Det ska vara enkelt att avfallssortera

Kristina Östman (C) en del förslag på förändringar på Återbruken.

Vafab Miljö AB arbetar för att ständigt förbättra verksamheten och servicen på Återbruken så att det ska bli så enkelt som möjligt att sortera sitt avfall.

Där det går försöker vi till exempel flytta hanteringen av trädgårdsavfall från ramperna för att göra det både bekvämare och snabbare att lämna trädgårdsavfall. På exempelvis Ängsgärdet kan 4-5 bilar med släp lämna sitt trädgårdsavfall vid samma tillfälle. Det minskar risken för köbildning.

Vi ser även över möjlig-heterna att bygga ut Återbruken och vi försöker också anpassa bemanningen så att det är fler som jobbar när det är många besök.

Samtidigt är det viktigt att veta att tillgängligheten på Återbruken i Västerås är förhållandevis hög, eftersom det finns sex Återbruk i Västerås som kan ta emot besökare vid samma tidpunkt, jämfört med andra kommuner där det finns ett eller två Återbruk.

En jämförelse som gjordes hösten 2009 visar att Återbruken i Västerås har mer än dubbelt så mycket öppettidstimmar per tusen invånare jämfört med kommuner i motsvarande storlek.

När det gäller tomgångskörning finns information vid infarten till Återbruken att det inte är tillåtet.

Att som Kristina Östman föreslår bygga upp obemannade platser där trädgårdsavfall kan lämnas utan tillsyn är vi mycket tveksamma till. Erfarenheter från andra kommuner visar att man riskerar att även få in annat avfall som gör att trädgårdsavfallet blir för förorenat för att kunna återvinnas.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel