Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Angelägen utbyggnad av E 18

Under hösten invigs E18 mellan Enköping och Sagån som motorväg. Nu vill Elisabeth Unell, kommunstyrelsens ordförande, och Monica Eriksson, stadsdirektör, att sträckan Västerås–Sagån även den byggs om till motorväg.

Annons

”Delsträckan Västerås–Sagån är efter höstens invigning den enda återstående etappen mellan Västerås och Stockholm som saknar motorvägsstandard”, skriver Elisabeth Unell och Monica Eriksson i ett brev till Näringsdepartementet, där de lyfter fram frågan om en fortsatt utbyggnad av E18.

Det handlar om knappa milen av så kallad 2+1-väg som saktar upp trafiken för pendlare och yrkesförare. Utbyggnaden sägs vara mycket angelägen och önskemålet är att den påbörjas i samband med invigningen av sträckan Enköping-Sagån. Västerås stad och Trafikverket har tillsammans tagit fram en arbetsplan och finansieringslösning för den aktuella sträckan.