Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anhållen för pistolrån

En 19-årig yngling har anhållits, misstänkt för åtminstone ett av de väpnade pistolrånen mot frisersalonger i Västerås.

- Mycket pekar på att han kan misstänkas för att ha utfört även det andra, säger Tommy Kämpe vid Västmanlandspolisens krimjour.

19-åringen greps tidigt på torsdagsmorgonen av polis, sedan han tillsammans med en 22-årig kamrat observerats i färd med att försöka bryta sig in i bilar på Skjutbanegatan.

22-åringen är inte misstänkt just nu för inblandning i onsdagskvällens två pistolrån mot frisersalonger. Båda är kända av polisen sedan tidigare för diverse brottslighet.

- 19-åringen anhölls vid lunchtid av åklagare, som skäligen misstänkt för rånet mot frisersalongen på Klockartorpsgatan, säger Tommy Kämpe.

Polisen har under hela torsdagen arbetat intensivt med att klara upp de båda rånen som inträffade mot frisersalonger - en på Klockartorpsgatan vid 17-tiden och en på Spantgatan en knapp timme senare. Rånaren hotade anställda i salongerna med pistol eller en mycket naturtrogen pistolattrapp och kom över dagskassan.

Ingen människa skadades, men rånoffren chockades.

- Vi kommer nu att arbeta mycket med det här för att det ska kunna gå till häktning, säger Tommy Kämpe. Åklagaren måste inom de närmaste dagarna ta ställning till om misstankarna räcker för att begära 19-åringen häktad vid Västmanlands Tingsrätt. Likaså ska frågan om 19-åringen hade någon medgärningsman utredas.

Misstankegraden mot 19-åringen är "skäligen misstänkt", den svagare av de båda misstankegraderna någon kan anhållas på. Polisens arbete, mycket arbete med teknisk bevisning och liknande, går ut på att försöka binda 19-åringen starkare vid de båda brotten.

19-åringen har berättat sin historia, men Tommy Kämpe vill inte av utredningsskäl gå in på vad han sagt om sin inställning till misstankarna.