Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anhållen för polishot

En 55-årig man har anhållits under onsdagsmorgonen sedan han hotat en polis.

Annons

Det var sent på tisdagskvällen som en kamrat till 55-åringen, en 65-årig man, ringde polisen och uppgav att hans bostad på Pettersberg råkat ut för inbrott.

När polis kom till platsen var det inte det möjliga inbrottet som var problemet - utan den 55-årige mannen som då fanns i bostaden.

- Han var inte trevlig precis, säger vakthavande befäl Roger Götheden vid Västmanlandspolisen.

55-åringen var, liksom för övrigt 65-åringen, narkotikapåverkad och utföll i grova hot mot polisen, som till slut inte hade annat val än att gripa 55-åringen.

- Han hotade bara med knytnävarna, men i samband med gripandet gjorde han våldsamt motstånd, säger Roger Götheden.

Under de tidiga morgontimmarna på onsdagen beslutade jourhavande åklagare att anhålla 55-åringen misstänkt för hoten mot poliserna och våldsamt motstånd.

Polisen bedömer att det inte varit fråga om något inbrott hemma hos 65-åringen som förmodligen fått för sig saker i sitt narkotikarus.

65-åringen togs också med för provtagning och misstänks för ringa narkotikabrott, men han släpptes fri direkt efter provtagning och förhör. Han var inte delaktig i de grövre brotten som 55-åringen anhölls för.