Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anhållen för polishot

En 55-årig man har anhållits under onsdagsmorgonen sedan han hotat en polis.

Det var sent på tisdagskvällen som en kamrat till 55-åringen, en 65-årig man, ringde polisen och uppgav att hans bostad på Pettersberg råkat ut för inbrott.

När polis kom till platsen var det inte det möjliga inbrottet som var problemet - utan den 55-årige mannen som då fanns i bostaden.

- Han var inte trevlig precis, säger vakthavande befäl Roger Götheden vid Västmanlandspolisen.

55-åringen var, liksom för övrigt 65-åringen, narkotikapåverkad och utföll i grova hot mot polisen, som till slut inte hade annat val än att gripa 55-åringen.

- Han hotade bara med knytnävarna, men i samband med gripandet gjorde han våldsamt motstånd, säger Roger Götheden.

Under de tidiga morgontimmarna på onsdagen beslutade jourhavande åklagare att anhålla 55-åringen misstänkt för hoten mot poliserna och våldsamt motstånd.

Polisen bedömer att det inte varit fråga om något inbrott hemma hos 65-åringen som förmodligen fått för sig saker i sitt narkotikarus.

65-åringen togs också med för provtagning och misstänks för ringa narkotikabrott, men han släpptes fri direkt efter provtagning och förhör. Han var inte delaktig i de grövre brotten som 55-åringen anhölls för.