Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anita Hansen: Många frågor om vården kräver fortfarande svar

Varför kostar vården mer och mer? Frågeställningarna i ledaren den 28 oktober är högst adekvata och risken är stor att på de flesta frågorna är svaret ja. Men vissa frågor har inte tagits upp även om deras betydelse kanske anses av ”de styrande” vara av mindre betydelse.

Kan det vara så att familjeläkarna (inte alla) skickar patienterna sent/alltför sent till specialist och därmed bidrar till ökat lidande för patienten och ökade kostnader för skattebetalarna?

Kan det vara så att familjeläkarna har gått med på att ta hand om flera ”diagnosgrupper” utan att ha tillräcklig kompetens för detta?

Kan det vara så att många patienter inte har förtroende för sin familjeläkare ellermottagning och därmed söker i ”onödan”?

Kan det vara att det saknas logistik på självaste sjuk-huset och mellan sjukhuset och ”familjeläkerierna”?

Hur kan sjukvården över huvud taget gå med ”vinst”? Den kan ju inte sälja till-verkade produkter?

Vad har vi Socialstyrelsen till? Sysselsätta allt fler byråkrater? Är det samma sak med landstingspolitikerna och tjänstemännen?

Frans Kafkas böcker är högaktuella!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel