Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ankréus lämnar Syrianska

Sjätte tränaren att försvinna på 1,5 år. VLT kan avslöja att Peter Ankréus lämnar Syrianska IF.
- Klubben behöver långsiktighet, säger ”Tigern”.

Inför näst sista våromgången mot Väsby United kunde VLT avslöja att Sami Hanna petats som tränare i Syrianska.

Nu försvinner hans kollega också. Efter vårepilogen mot Dalkurd tackade Peter Ankréus för sig.

Därmed ansluter han till Melke Alan, Michael Rosenberg, Yehia Malla, Peter Churchill och Sami Hanna som ett tränarnamn att försvinna från klubben de senaste 1,5 åren.

- Det stämmer, det har tagit för mycket kraft från familjen och jobbet. Jag var bara tänkt som en tillfällig lösning i premiären mot Hammarby men sen rullade det bara på.

Syrianska har letat efter en tränare under hela våren.

Ingen har dykt upp.

- Hade jag inte klivit av nu hade det väl aldrig kommit någon ny, jag kände att jag var tvungen att sluta på det sättet. Det som klubben behöver nu är långsiktighet, att det kommer in en tränare som får två, tre år på sig att bygga ett lag. Det tar tid att få ihop det bra.

Tigern fortsätter:

- Med tanke på det så tycker jag att spelarna har gjort det fantastiskt bra. Det har varit rörigt och vi har kört från vecka till vecka utan att veta om det ska komma in en ny tränare.

Det har ryktats om att Ankréus och Sami Hanna inte varit ensamma om laguttagningarna utan att styrelsemedlemmar ska ha varit delaktiga i besluten.

Men det dementerar Ankréus.

- Det är bara snack. Jag har också hört att det har spekulerats om det men så har det inte varit. Sen har de kunnat tycka annorlunda och det har säkert funnits 600 olika åsikter men i slutändan har de respekterat våra laguttagningar.

Ankréus kommer heller inte att återgå till sin ursprungliga roll som målvaktstränare.

Vad ska du göra nu?

- Närmast framöver ska jag ha semester och vara med familjen så mycket jag kan.

Är dörren stängd för Syrianska i framtiden?

- Nej, det är den inte. Vi har inget otalt med varandra och jag har varit där i sju år och känner för klubben.