Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anlagd brand på Lövhagsskolan

(Uppdaterad 04.55) Branden på Lövhagsskolan flammade upp igen sedan elden tagit sig upp på en krypvind.

Annons

Det var strax efter 20.10 på måndagskvällen som brandlarmet gick  på Lövhagsskolan på Råby. Flera kringboende ringde också och larmade.

Orsaken till branden är ännu inte klarlagd men den misstänks ha varit anlagd.

Skolan ligger inte särskilt långt från brandstationen på Vallby så brandkåren var snabbt på plats. Då brandkåren kom till platsen syntes lågor genom fönstren. Branden bröt ut i en lägre byggnad som bland annat innehåller expeditioner och ligger mitt i skolområdet.

Branden kunde enligt vad man först antog släckas fort.

– Det är avsläckt och under kontroll, rapporterade Hans Zwicknagel vid Räddningstjänsten, drygt en timme efter utryckning.

Men något senare visade sig den första bedömningen vara förhastad:

– Branden har tagit sig upp på en krypvind. Vi har två stationer där just nu och släcker, sådant här kan hända när branden kommer upp på krypvinden, säger Hans Zwicknagel till vlt.se.

– Det är glödbrand i vasstaket, jag pratade just med folk på plats och de kommer att vara kvar på plats i några timmar till, byggnaden kommer nog att bli mer förstörd, säger Hans Zwicknagel till vlt.se strax före midnatt

Ingen människa har kommit till skada. Kostnaderna för att återställa den drabbade byggnaden att bli betydande.

Vid tvåtiden i natt var branden helt släckt. Någon misstänkt för branden var fortfarande tidigt på tisdagsmorgonen inte gripen. Polisen har spärrat av brandplatsen för teknisk undersökning.