Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anmäler läkare och tandläkare

En kvinna i 50-års-åldern från Kolbäcksdalen har anmält en läkare och en tandläkare till socialstyrelsen för att ha gett fel vård.

Kvinnan skriver i sin anmälan att hon förra hösten började få domningar, skakningar och förlaminingskänslor i kroppen, samtidigt som tandhälsan försämrades.

Kvinnan och hennes primärvårdsläkare var inte alls överens om orsakerna till hennes problem.

En analys, som kvinnan bekostade själv, visade på kraftigt förhöjda värden av kvicksilver och silver i kroppen.

Kvinnan drog då slutsatsen att hennes sjukdomssymptom berodde på amalgamförgiftning. Men läkaren ansåg inte att det läckande amalgamet var orsaken till att kvinnan mådde dåligt, utan menade att det i stället kunde röra sig om psykiska problem.

Kvinnan beslutade då själv att vända sig till en tandläkare för att få bort sitt amalgam. Det gick inte heller bra. Enligt kvinnan använde sig inte tandläkaren av rätt metod för att ta bort amalgamfyllningar. Dessutom blev inte allt amalgan borttaget.

Det var först på en klinik i Finland, som hon hade fått tips om via släktingar, som hon fick hjälp att sanera sina amalgamfyllningar och därefter återfick hon hälsan.

På den finska kliniken ska enligt kvinnan tandläkarna ha uttryckt sin förvång över hur hon hade blivit behandlad i Sverige.

Kvinnan som känner sig djupt kränkt av läkarens och tandläkarens agerande vill nu att Socialstyrelsen titta på hur de har agerat och om de har fattat rätt beslut om vilken vård hon har fått.