Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Hård af Segerstad (M): Ibland måste man vara pragmatisk

Kontrareplik av M på L om könssepararade badtider

Vi moderater säger bestämt nej till separata badtider. Liberalernas motion skulle dock kunna innebära att romerska badet inte får ha tider för bara kvinnor eller hindra Kokpunkten att i SPA-avdelningen ha tjejkvällar.

I Nämnden för idrott och friluftsliv har vi moderater och liberaler gemensamt lyckats sätta stopp för separata badtider. Beslutet i nämnden är ett resultat av ett bra samarbete med ett gemensamt nämndinitiativ som lämnades in till nämnden samma dag som Liberalernas motion lämnades in till kommunfullmäktige den 29 november. Redan under nämndens sammanträde den 25 oktober tog jag upp frågan om separata badtider.

Nej, låt oss slå fast att inget av våra partier kommer att ställa sig bakom separata badtider. Vi har dessutom en majoritet för det beslutet i Nämnden för idrott och friluftsliv, till skillnad från kommunfullmäktige. Tack vare vårt goda samarbete har vi nu möjlighet att fortsättningsvis se till att det inte blir någon ytterligare beställning av separata badtider.

Anna Hård af Segerstad (M)

oppositionsråd

Läs också: M drivande i att stoppa separata badtider

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel