Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Hård af Segerstad (M): Vi väntar på besked om könsuppdelade badtider

 
Striden om kvinnobadet
Visa alla artiklar

Stor otydlighet råder

Det har under en tid diskusteras varför det finns separata badtider vid Lögarängsbadet. En del västeråsare har undrat varför politiker diskuterar frågan.

Det är en politisk fråga. Det är nämnden för idrott- och friluftsliv som har ansvaret för beställningen.

När jämställdhet inte längre är normen blir resultatet badtider där endast kvinnor är välkomna. Separata badtider där stadens anställda har ansvaret och endast kvinnliga badvakter och badpersonal får arbeta.

Det sker då också en särbehandling av de kvinnor som är anställda. De tvingas jobba när deras kollegor (män) får vara ledig en lördagkväll.

Under kommunfullmäktige debatterades nyligen skilda badtider på Lögarängsbadet. Det hänvisades till en rapport som beställs fram.

Den fick nämnden för idrott- och friluftsliv den 31 januari. Rapporten kommer inte fram till något och ger inget svar på frågan om Västerås stad kommer att fortsätta driva separata badtider.

Erik Söderberg (KD) säger i kommunfullmäktige att han ska yttra sig när rapporten kommer. Amanda Agestav (KD) har varit tydlig och säger nej medan Eric tvekar på nämndsmötena.Hur ställer sig Eric Söderberg till att Lögarängsbadet sexualiserar pojkar från fyra års ålder?

Hans Stergel (C) ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv säger i kommunfullmäktigedebatten att han inte har tagit ställning än.

På Lögarängsbadets hemsida står det att för närvarande finns inga separata badtider planerade för 2017. Innebär det att de återupptas så snart debatten har lagt sig?

För (S)-styret har avslagit Moderaternas yrkade att inte boka nya separata badtider tills Liberalernas motion är behandlad i kommunfullmäktige. Hur ställer sig (S)-styret med Hans Stergel i spetsen sig till särskilda badtider för kvinnor vid Lögarängsbadet? Stor otydlighet råder.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel