Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annonsblad från SD anmäls?

En tidning från Sverigedemokraterna som gått ut till hushåll i Västerås har orsakat uppståndelse i Dalarna. Gagnefs kommun funderar nu på att polisanmäla skriften.

– Den har falskeligen utgjort sig för att ha kopplingar till kommunen och vi undersöker nu möjligheterna att polisanmäla, säger Bertil Stoltz, kommunchef i Gagnef.

Det hela handlar om annonsbladet Wasaposten som gått ut i lokalupplaga i bland annat Västerås och Surahammar.

Skriften, som ges ut av en kandidat till kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Gagnef, innehåller förutom valinformation från SD även annonser om ett äldreboende som SD vill uppföra i kommunen samt andra projekt där det antyds en koppling mellan kommunen och annonsören. Det är framför allt det sistnämnda som Gagnefs kommun nu vänder sig emot.

– Vi har inga åsikter om vad ett politiskt parti vill göra, men skriften innehåller formuleringar som antyder avtal med kommunen som inte finns. Det är falska förespeglingar, säger Bertil Stoltz, som fått flera samtal och mejl från bland annat Västerås med frågor kring budskapet i annonsbladet.

VLT har utan framgång sökt företrädare för Wasaposten.