Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en avkastad från tåget

Så var det dags igen. En resenär blev tvingad av tåget på torsdagsförmiddagen – trots att medresenärer protesterade.

En av dem som protesterade var Bodil Malmberg på Västerås teater.

– Nu får SJ ge sig: hur behandlar de sina resenärer? säger Bodil Malmberg som blir upprörd igen när hon berättar om händelsen.

Det var på 9:02-tåget i går mellan Stockholm och Göteborg som det hände.

Bodil Malmberg, som bor i Sundbyberg, var på väg till jobbet i Västerås när hon blev vittne till hur en ung kvinna kom på kant med konduktören. Trots att kvinnan ville lösa situationen blev hon tvingad av tåget.

Kvinnan hade inte registrerat sitt tioresorskort på Centralstationen, visade det sig. Kvinnan uppgav att apparaten ”hade blippat” och hon trodde därför att det registrerats. Hon föreslog att hon kunde gå av i Bålsta och göra om proceduren.

Det vägrade konduktören, som i stället ville att kvinnan skulle köpa en ny, dyrare, biljett på tåget, enligt Bodil Malmberg.

Efter en stunds diskussion gav kvinnan upp och accepterade det. Men då hade konduktören ändrat sig: kvinnan skulle av tåget.

Att Bodil Malmberg och andra resenärer protesterade hjälpte inte.

Tåget stannades i Barkarby – som är en pendeltågsstation – och kvinnan blev tvungen att gå av.

Bodil Malmberg ville veta namnet på konduktören och dennes kollega, som hade dykt upp. Men det fick hon inte.

– Det var det värsta, som att de inte stod för sina handlingar.

SJ kunde på torsdagskvällen inte kommentera händelsen. Man söker efter kvinnan för att reda ut vad som hänt, uppgav Torvald Svahn på pressjouren.