Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en hund dödad av varg

I tisdags dödades den andra hunden på kort tid av en varg i trakterna kring Västerfärnebo.

Ägaren hade tagit med sig hunden ut på grävlingsjakt. Men när han släppte hunden på en grävling tog batterierna slut i den GPS som han använde för att lokalisera hunden. Han tvingades då gå hem för att hämta nya batterier, när han kom tillbaka kunde han inte längre höra hunden.

- När han fått igång på GPS:en och kunde lokalisera hunden så var det redan försent. Den hade blivit attackerad av en varg och låg redan död, säger Lars Björk på Länsstyrelsen i Västmanland.

Lars Björk är övertygad om att det rör sig om samma varg som dödade den första hunden. Han ser också en risk för att vi kommer se fler attacker från vargar mot tamdjur i området.

- Det är ett nytt revir i ett nytt område så risken för fler attacker är uppenbar. Men de som bor i området behöver inte vara oroliga själva om de är ute i skogen, säger han.