Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu ett mordförsök

Under natten till torsdagen blev ett tidningsbud misshandlad och knivskuren på Hästhovsgatan. Överfallet rubriceras som mordförsök.

Överfallet genomfördes av två gärningsmän klockan 03:50 natten mot torsdag. Enligt uppgifter till VLT var det två tidningsbud som blev angripna men ett av dem lyckades ta sig undan och larmade polisen.

Enligt Johan Lundin, vd för tidningsdistributionsbolaget Prolog hade de två tidningsbuden troligtvis tagit sällskap en bit på vägen till varsin tidningsrunda när det hände.

-Vad jag har förstått så blev den som klarade sig först angripen och tog sig in i en port. Där såg han kamraten bli angripen och larmar polisen, säger Johan Lundin, vd tidningsdistributionsbolaget Prolog.

Efter misshandeln har de två angriparna troligtvis lämnat platsen på cykel.

Mannen är förd till akuten för vård. Sjukvårdspersonalen betecknar honom som svårt skadad, han står inför flera operationer. Vi återkommer senare när det finns fler uppgifter om tidningsbudets tillstånd.

Hur mår det andra budet?

- Den andre har fått lämna sjukhuset, men att han är omtumlad är väl det minsta man kan säga. Vi försöker ta hand om de på det sätt vi kan och erbjuder företagshälsovård, säger Johan Lundin.

Det här är andra knivöverfallet inom loppet av tre dagar på Hästhovsgatan i Västerås. Båda överfallen rubriceras som mordförsök. Det är ännu inte klart om de två överfallen har någon koppling till varandra. 

Polisens tekniska arbete är utfört under morgonen, det finns inga avspärrningar runt brottsplatsen.