Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu ingen misstänkt för misshandel på buss

Polisen har tittat på övervakningsfilmen från den buss där Marika Ekströms son blev misshandlad. Några misstänkta har de ännu inte identifierat.

Som VLT berättat tidigare blev Marika Ekströms son brutalt misshandlad på nattbussen hem för en tid sedan.

Gärningsmännen fångades på bussens övervaknings-kameror, och nu har polisen gjort en första undersökning av materialet.

– Vi har tittat på filmerna men jag kan inte påstå att det är glasklart vilka som utför misshandeln, säger Jouni Mäkinen förundersökningsledare på polisens krimjour.

Polisen har alltså i nuläget inga misstänkta för dådet, men enligt Jouni Mäkinen kan en lösning på brottet vara inom räckhåll snart.

– Det är rätt sällsynt att man har så bra bildbevis som vi har nu. Det gör det betydligt lättare att identifiera och hitta gärningsmännen. Vi är fortfarande i ett tidigt skede men jag tror att vi är dem på spåren, säger han.

Bland annat går polisen igenom vilka som köpt SMS-biljett till den tur då misshandeln inträffade.

– På det sättet kan vi se vilka som befann sig på bussen och arbeta utifrån det, säger Jouni Mäkinen och fortsätter:

– Vi vet att många är intresserade av det här fallet då det inträffade på en buss. Vi ger det stor uppmärksamhet från vår sida.

Har ni hållit några förhör?

– Nej. Vi har försökt få tag på busschauffören men vi har inte lyckats än.