Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ansvar för matematiken

Ska Sverige utvecklas nationellt och internationellt behöver vi duktiga ekonomer, ingenjörer och forskare. Det är mycket oroande att våra elevers matematikresultat sjunker i internationella undersökningar, långt ifrån toppländer som Finland, Japan och Sydkorea.

Det är glädjande att regeringen uppmärk-sammar denna negativa utveckling och avsätter 2,6 miljarder kronor till mattelyftet i höstbudgeten.

De huvudsakliga problemen är att en för stor del av lärarna saknar matematikutbildning eller lärarutbildning och för få undervisningstimmar i matematik.

2013 utökas undervisningen med 120 matte-timmar. De 2,6 miljarder kronor som nu tillförs går till att fortbilda mattelärare och andra lärare som undervisar i matematik, vidareutbilda lärare utan examen samt införa forskarskolor för lärare som vill fördjupa sina kunskaper.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel