Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Antalet arbetssökande kvinnor har ökat

På ett år har antalet inskrivna på Arbetsförmedlingen ökat.

Totalt har antalet inskrivna ökat med cirka 2 000 personer, och enligt statistik från Arbetsförmedlingen ser utvecklingen olika ut för kvinnor och män. Bland kvinnor steg arbetslösheten, medan den sjönk bland män. Trots detta är arbetslösheten fortsatt lägre bland kvinnor, 7,1 procent jämfört med 7,7 procent bland män.

– Att arbetslösheten tenderar att öka något bland kvinnor förklaras i hög grad av att fler utrikesfödda kvinnor nu deltar i arbetskraften genom att de är inskrivna i etableringsuppdraget, säger Annika Sundén i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter;

– Många av de kvinnor som nu kliver in i arbetskraften har kort eller ingen arbetslivserfarenhet. De riskerar därför att vara arbetslösa längre än männen.

Annika Sundén berättar att det är viktigt att fortsätta motivera alla som söker arbete, samt att tipsa om olika utbildningar.