Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen poäng till BK 30

BK 30:s förlustrad tog slut på lördagseftermiddagen. Örebrolånet Marie Stålberg ordnade en sen poäng.
– Det var laget värt, säger 21-åringen efter 2–2 mot Umeå Södra.

Om det funnits en fungerande matchklocka på Swedbank Park hade den precis passerat 88 minuter. Då slog 21-åringen till.

Efter en BK-hörna fick mittfältaren perfekt träff med högerfoten, och bollen gick in lika perfekt i Umeå Södra-målvaktens Sara Lindbloms ena hörn.

– Vi gav aldrig upp och fick väl lite betalt för att vi pressade dem på slutet, säger Stålberg om sitt premiärmål för BK.

Hon spelade en match för BK i fjol (mot Tyresö) och den mot Umeå var den första för året på lån från allsvenska KIF Örebro.

Hur är det att komma in så här för en match?

– Jättesvårt, kan knappt namnen på tjejerna, jag har inte ens tränat med laget. Men det finns väldigt mycket talang i alla unga spelare. I det här laget är man ju gammal som 21-åring, säger hon.

Blir det någon fortsättning?

– Det vet jag inte. Det hänger på hur det ser ut i KIF, det är stenhård konkurrens där, men jag spelar gärna igen för att få speltid, säger Stålberg som startat en allsvensk match den här säsongen.

BK öppnade bottenmötet mot Steve Galloway-tränade Umeå bra. Emma Westholm drog på djupet in i straffområdet och gjorde vackert 1–0 i sjunde minuten.

Sedan två snabba Umeå-mål. Först en frispark från Lisa Lantz till 1–1, och så 1–2 i 16:e minuten via Emelie Becker då BK-försvaret inte fick undan bollen.

Efter det gick västeråsarnas spel i stå. Gott om felbeslut och stressiga uppspel.

– Fick väl aldrig igång något spel, men jag tycker att laget slet på hela tiden, vägrade ge sig.

Efter underläget i paus kom en spelmässig uppryckning i andra halvlek. Men BK hade fortsatt svårt att komma i farliga mållägen. Och när lägena väl kom var avsluten allt för tama.

Fram till att mittbacken Jula Åström nickade och Umeåkeepern räddade till hörna vid ena stolpen. Och på hörnan fick Stålberg träffen som gav en BK-poäng efter fyra raka förluster.

– Viljan fanns där hela tiden och poängen kändes som vi var värda, säger Stålberg.

Norrettan

BK 30–Umeå Södra 2–2

Matchens lirare: –.