Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Använde falska körkort – 14 gånger

Vid 14 tillfällen använde mannen förfalskade körkort för att köpa varor i andras namn.

Annons

Nu åtalas 50-åringen i Västmanlands tingsrätt.

En man från Västerås har satt i system att, med hjälp av falska körkort, köpa varor för höga summor i andras namn.

Vid 14 tillfällen under 2014 och 2015 har mannen, som är i 50-årsåldern, köpt eller försökt köpa möbler, mobiltelefoner och annan elektronik genom att utge sig för att vara någon annan och kommit över varor med ett värde på runt 350 000 kronor.

Nu står han åtalad vid Västmanlands tingsrätt för elva fall av grovt bedrägeri medelst brukande av falsk urkund och tre fall av försök till grovt bedrägeri medelst brukande av falsk urkund.

Det största enskilda köpet gjorde mannen på Ikea i Örebro där 50-åringen hämtade ut varor till ett värde av 83 213 kronor efter att ha visat upp ett falskt körkort samt två förfalskade köpebevis, varpå personalen lämnade ut varorna.

I Västerås har mannen, enligt åtalet, lyckats hämta ut varor för runt 25 000 kronor på 3-butiken och sammanlagt 91 904 kronor på Ikea (tre tillfällen). Han försökte även hämta ut varor för ytterligare 12 981 kronor på Ikea utan att lyckats.

De övriga bedrägerierna utfördes i Örebro, Stockholm, Gävle, Eskilstuna och Norköping.

Mannen erkänner brott.