Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är det kul att förstöra?

Efter en trevlig dopfest i Irsta församlingshem i helgen blir vi, då kalaset är över, åter påminda om den meningslösa vandalisering som alltför många verkar ha som sin favoritsysselsättning.

Den här gången var det ingen av Irstas busskurer som fick glaset krossat utan ”endast” en stenkruka med påskliljor som några timmar tidigare prytt ingången till församlingshemmet.

Då vi lämnar lokalen ser vi ett par ungdomar i 14–15-års-åldern som snabbt försvinner på sina cyklar.

Beror skadegörelsen på dålig uppfostran, likgiltiga föräldrar eller på avundsjuka av att se andra människor ha roligt? Det börjar med en kruka blommor och slutar kanske med en nedbränd skola eller en nedslagen pensionär.

Tyvärr verkar alltför få bry sig om all skadegörelse (det är ju inte den egna plån-boken som direkt åderlåts, utan kostnaden tar omvägen över våra skatter) och sällan åker någon fast.

I de få fall där vandalerna ändå blir lagförda blir det inget kännbart straff och de avskräcks därför inte för att fortsätta med sin brottsliga verksamhet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare