Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är kejsaren egentligen naken?

Jag har en irriterande känsla att allt inte står rätt till kring Northvolt! Tisdagens negativa insändare, "Kan vi lita på Northvolt?", späder ytterligare på dessa funderingar. Hoppas verkligen att allt är ok med bolaget.

Man får väl tro att när ABB delvis är inblandade är det en garanti – men 100 miljoner är en struntsumma i sammanhanget. Northvolt bildades 2015 och nu 2017 – två år senare – kommer de med denna stora satsning. Det är i sanning snabbt marscherat!

Lokala politiker på vänsterkanten från båda kommunerna och regeringen ler glatt och är otroligt imponerade av denna satsning. Vi får hoppas att de inte spelar rysk roulett med skattebetalarnas pengar. Det vill jag inte tro på detta valår!

Men tisdagens insändarskribent har rätt att få ett ärligt svar. Vi kommuninnevånare är i mycket stor omfattning berörda. Försök inte dribbla bort viktiga frågor, till exempel: är stora viktiga banker- pensionskassor inblandade? Har regeringen ställt garantier för projektet och ges redan hemliga bidrag till bolaget?

Alla har väl läst Andersens saga om Kejsarens nya kläder? Mamma, han har ju inga kläder på sig, han är ju naken!

Många tycker kanske att jag är onödigt pessimistisk. Men undanröj då dessa funderingar. Lägg korten på bordet!

Sven Olof Blomster

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare