Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetslös? Snart kan du ta körkort – med CSN-lån: "Har blivit en klassfråga"

Om knappt ett år, från och med juli 2018, kan du som är arbetslös bekosta ett körkort med hjälp av CSN-lån. Det blir möjligt efter att Vänsterpartiet och regeringen kommit överens i budgetförhandlingar, skriver tidningen Expressen.

2019 kommer också ungdomar att omfattas av det nya beslutet. Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt förklarar bakgrunden till beslutet:

"Idag är det största hindret för många att kunna ta ett jobb att de inte har körkort. Det har blivit alltmer av en klassfråga. Nu vill vi möjliggöra för flera att ta körkort så att de kan ta ett jobb", säger han i ett pressmeddelande.

Beslutet kommer att bekostas med drygt 600 miljoner öronmärkta kronor under de tre första åren. I första steget kommer unga arbetslösa mellan 18 och 24 år som inte har en komplett gymnasieutbildning samt invånare mellan 25 och 47 år med en total arbetslöshetstid på minst sex månader att omfattas av beslutet, skriver Expressen.