Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsmarknadsministern befinner sig långt ifrån verkligheten

Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström vill att ”alla som kan jobba ska ha möjlighet att göra det… utifrån sina egna förutsättningar.” (VLT den 9 februari) Ja, allt hon skriver låter som … en saga.

Men inte med ett ord vidrör hon hur långtids-arbetslösa, utförsäkrade och alla andra i utanförskapet ska kunna försörja sig, i första hand fram tills de hittat den där efterlängtade arbetsplatsen men också därefter: Den som bara orkar arbeta ett par timmar om dagen, ska den söka social-bidrag eller kanske tälta?

Nya Moderaternas senaste mantra – ”inkludera” låter väldigt empatiskt. Men sedan 2006 har Nya Moderaterna sett till att exkludera (låter inte empatiskt) tusentals människor genom sin så kallade arbetslinje. Hillevi Engström kommer med ljusblå dunster och om hon själv tror på vad hon säger, så visar det bara på hur långt från verkligheten hon befinner sig.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel