Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arboga krossade Sura i bottenmötet – matchen avgjordes under utvisningskavalkad

I Surahallen ställdes bottenlagen Sura Blue Hammers och IFK Arboga i en ångestladdad match. Inför hade inte Arboga vunnit en enda match i Hockeyettan 2017/18 men det blev det ändring på. Sura hade inte en chans när man avfärdades med 0–6. I tredje perioden regnade det utvisningar över Sura.

I den första perioden var de första minuterna händelsefattiga i målchanser, men aggresivt var det. Efter 4.31 kom 1–0 för Arboga, genom Anthon Eriksson som spelades fram av Pontus Näsén. Efter målet försökte Sura att pressa högt men utan något vidare resultat.

Aggresiviteten från båda lagen ökade efter Arbogas ledningsmål, främst var det Sura spelarna som både i press och spel gick in chansartat. Med puck i ägo valde spelarna ofta att försöka gå själva, för det mesta blev det inte lyckat. Arboga låg och lurade och försökte hugga på Suras misstag. I resterande delen av perioden gick Sura på skott på det mesta men alltför ofta missade man målet helt och hållet. Målskytten Anthon Eriksson var med i det lilla som Arboga lyckades hota med i övrigt.

Till en början var den andra perioden något mer sansad än den första, lagen lyckades att hålla pucken mer inom laget. Det tog inte lång tid förrän Arboga började koppla greppet om perioden. Ett läge efter 1.35 då pucken smet precis utanför Sura målvaktens högra stolpe var bara början. Efter 5.55 i powerplay skull Arboga utöka genom Hörnqvist som lade upp pucken i nättaket.

Direkt efter målet fortsatte Arboga att trycka på och kort efter kom också borta lagets tredje mål för dagen. Dennis Folke hittade en ledig yta i Anders Olssons kasse, direkt efter valde Suras coach Joakim Lundholm att byta målvakt. In kom gjorde Phillip Olsson som åtminstone fick hålla nollan perioden ut. Sura lyckades inte alls hota på hela perioden. I det läget såg man slagna ut i bottenmötet.

I inledningen av tredje perioden kunde inte Sura förmå sig att skapa något tryck, efter 3 minuters spel åkte också backen Anton Wingqvist på en utvisning. Vilket gav Arobga tid att spela runt och vänta på sina lägen. Kort därpå åkte Damm Åberg på en utvisning och i frustrationen snackade sig Nicklas Larsson til en utvsining. Det blev till och med så illa att Sinnby också åkte ut till båset. Alltså fyra man i utvisningbåset samtidigt för Sura. Då tog Arboga chansen att sätta 0–4, vilket punkterade matchen. 0–5 efter 6.54 då även under utvisningsperioden som nog kändes oändlig för hemmaspelarna.

Inte blev det bättre när Mattias Arnmark täckte skott med ena foten och blev liggandes på isen, han fick hjälpas av och spelade inte mer. Det var tydligt hur missnöjda Sura spelarna var med domare Thomas Mccarthy.

I mitten av den tredje perioden fortsatte det att vara hetskt mellan lagen, ett större slagsmål bröt ut där domarna tvingades att dra isär spelarna. Mccarthy fick det het om öronen då bland att Damm Åberg hade en del att säga om hans domslut.

Slutresultatet skrevs till 0–6 efter att Linus Ageborg satt pucken i nät efter 15.13.

Matchfakta

Surahammars IF – IFK Arboga 0–6 (0–1, 0–2, 0–3) 0-1 (04.31) Anthon Eriksson (Pontus Näsén)

0-2 (25:55) Daniel Hörnqvist (Charlie Hellström, Dennis Folke)

0-3 (26:49) Dennis Folke (Oskar Olsson, Daniel Hörnqvist)

0-4 (44:56) Linus Ageborg (Henrik Warman, Anthon Eriksson)

0-5 (44:56) Linus Ageborg (Anthon Eriksson, Jonas Warman)

0-6 (55:27) Linus Ageborg (Henrik Warman, Dennis Folke)

Skott: 20–46 (7–9) (2–22) (11–15)Publik: 382