Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långa fängelsestraff för misshandel

De två västeråsarna och en man från Arboga misshandlade, dödshotade och höll en Arbogabo och hans vän instängda i en lägenhet under något som beskrivits som ett skräckdygn.

Annons

Nu får trion, två män från Västerås och en från Arboga, sitt straff. Det blir fängelse i två år och sex månader för samtliga.

De tre männen fälls bland annat för försök till utpressning och flera former av grov misshandel. Däremot ogillades åtalet för olaga frihetsberövande.

Bärgslagsbladet/Arboga Tidning har i flera omgångar berättat om hur två unga män från Kungsör-Arboga-Köpings-regionen, en 21-årig Arbogabo och en 22-årig kungsörare, utsattes för en synnerligen brutal och tortyrliknande misshandel, i en lägenhet i Arboga i slutet av januari.

Det hela startade med att Arbogabon tog på sig en skuld som hans syster hade till en av de tre männen. Skulden, den kom att växa med tusentals kronor samtidigt som Arbogabon desperat tvingades ringa runt till vänner och bekanta för att försöka samla ihop pengarna.

Under tiden misshandlades han med knivar och järnrör och blev sparkad och slagen mer eller mindre över hela kroppen. När mannens vän från Kungsör kom till lägenheten i Arboga för att försöka hjälpa honom blev även han svårt misshandlad. Bland annat med hjälp av ett varmt strykjärn, som de tre nu dömda männen använde på hans rygg.

Mer läsning

Annons