Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Macheteman kvar på sjukhus

Under torsdagen kommer en rättsläkarundersökning att genomföras på den 20-åring som sköts i benet på Herrgårdsgatan i Arboga natten till tisdag.

Annons
Här på Herrgårdsgatan, precis efter stoppförbudsskylten, sköts machetemannen av polisen.

20-åringen vårdas fortfarande på sjukhus efter att ha blivit träffad i benet när polis tvingades stoppa honom med tre pistolskott. Ytterligare förhör har hållits med mannen men inga nya uppgifter har kommit fram. Enligt polisens krimjour i Västerås, som håller i utredningen, nekar mannen till brott.

Under torsdagen kommer en rättsläkarundersökning att genomföras, något som alltid sker i utredningar av den här typen. Mannen är sedan tidigare anhållen av åklagare. Troligen kommer en häktningsförhandling att ske först på fredagen.

20-årigen är misstänkt för försök till dråp sedan han gjorde ett våldsamt utfall mot en polispatrull på Herrgårdsgatan strax efter klockan ett i tisdags natt. Poliserna stod och pratade med en annan man, när 20-åringen plötsligt kom rusande från en port. Han var mycket våldsam och gick till attack med en machete i ena handen. Polisen tvingades skjuta mannen i benet, totalt tre skott avlossades. Ändå fortsatte mannen sin attack men övermannades av poliserna innan han under stora protester fördes till lasarettet för vård.

Mer läsning

Annons