Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arne Lundvall: Det finns inget bondförnuft

Moderaterna är Sveriges makthavare. De är enväldiga, utan motstånd. De står bakom sjukförsäkringen och försvarar den. Lagarna i den är diktatoriska och omänskliga.

I många länder förs krig mot diktaturer. Framför mig ligger två tidningar: VLT den 30 september: (M): Framgång med rehabiliteringsgarantin, samt Svenska Dagbladet från den 30 mars: Sluta straffa våra patienter, artikel undertecknad av 108 läkare.

Medicinmän finns i Afrika, i Sverige har vi Moderaterna. De vet och bestämmer antalet sjukdagar för påssjuka och andra sjuk-domar. Försäkringskassan lyder under Moderaterna och där duger ofta inte sjukintygen från legitimerade läkare. Det finns många sätt att jaga kronor på och det gör de moderata kronojägarna.

Exempel ur Läkartidningen: En ung man med Aspergers syndrom fick avslag på begäran om sjukersättning från Försäkringskassan. Detta drabbade honom så hårt att han tvingades till sjukhus där han fick elbehandling. Försäkringskassan gjorde honom således dubbelt sjuk. Hur många kronor sparade kronojägarna på det fallet? Blev det inte i stället dyrare?!

Förr fanns Bondeförbundet i regeringar. Då fanns bondförstånd, men sådant existerar inte i de skolade moderata hjärnorna. Eller vad sägs om följande från massmedia för något år sedan? Onkologer beskrev hur Försäkringskassan tvingar deras cancerpatienter att avbryta cancerbehandlingar för att delta i arbetsträning.

Moderaterna som är duktiga medicinmän borde göra Sverige känt över världen, för i Sverige bestämmer Moderaterna antal sjukdagar för respektive sjukdom. Även sjuka från andra länder skulle Moderaterna kunna friskförklara. Detta skulle ge Sverige många fler arbetstillfällen än den sänkta krogmomsen!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel