Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årsbästa för Marcinkiewicz

Häromdagen blev hon nordisk mästare på 400 meter häck. I går gjorde Ewa Marcinkiewicz debut i Finnkampen – och slog årsbästa direkt.

Damerna kan vara på väg mot sin elfte raka finnkampsseger. Delvis tack vare fina insatser av Västerås FK:s representanter.

På 400 m häck såg Ewa Marcinkiewicz till att ordna pluspoäng genom att bli tvåa på 59,86, vilket var årsbästa för henne med 29 hundra-delar.

Jenny Johansson lyckades även hon bra när hon tog sig in på tredjeplatsen i diskustävlingen, 51,38. Kastet var bara två centimeter från hennes personliga rekord.

Västerås tredje representant i seniorkampen, Malin Marmbrandt, tävlar i dag i längdhopp.

Någon annan som också tävlar i längdhopp är Carolina Klüft, som hade en bra dag redan i går.

På papperet skulle svenskorna ta en trippel på 100 meter och få poängen 16–6 i Finnkampsinledningen.

Det blev 14–8, sedan svenska mästarinnan Lena Berntsson fått nöja sig med femte plats. Caroline Sandsjoe blev dock tvåa bakom Caroline Klüft, som putsade sitt årsbästa med fem hundradelar till 11,67.

– Det kanske är bra att ha låga förväntningar, sade Klüft, som efter sjundeplatsen och mediokra 6,43 i den stora galan i Zürich i torsdags kväll inte trodde på en sådan segertid på Olympiastadion.

– Jag kände mig seg i går efter tävlingen, har rest i dag och inte riktigt kommit i rytmen med tidsomställningen.

De svenska damerna leder efter den första dagens tävlingar med 71–61.

På herrsidan var det en kärvare inledning. Mattias Jons var en plusvariant med sin tredjeplats i slägga.

VM-bröderna Leif och Niklas Arrhenius gav Sverige som väntat en dubbelseger i kula och dubbelt blev det även på 400 meter genom Johan Wissman och Axel Bergrahm.

Däremot blev det färre poäng än beräknat i tresteg och stav. I Christian Olssons frånvaro var Mattias Ström bäste svensk och trea i tresteg. Det blev en finsk trippel i stav, sedan Alhaji Jeng stannat på 5,30.

Herrarnas 100 meter vanns av Finland med 12–10 med Jonathan Åstrand som väntad klar segrare. Det blev svenskt på andra plats genom Nil de Oliveira.

De svenska herrarna ligger efter gårdagens tävlingar under med 97–78.