Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årskurs tre får gå kvar

(Uppdaterad 16.45) Socialdemokraterna och Vänstern föreslår att årskurs tre ska få gå kvar på Kantzowska nästa år.

- Vi anser att det finns ett ekonomiskt utrymme för att göra på det sättet, säger arbetarekommunes ordförande Rolf Hahre (S).

Enligt Rolf Hahre bad man innan helgen tjänstemännen på gymnasieförbundet att titta på kostnaderna för att behålla de elever som till hösten börjar i årskurs tre under nästa år.

- Vi bad dem även räkna på att behålla de elever som börjar i årskurs två och särskolan. Men där ser vi inga ekonomiska möjligheter att behålla dem, säger kommunalrådet Catarina Pettersson (S).

- För särskolans del är det också fråga om framtida kvalité. Där kommer en ny lagstiftning med betydligt strängare krav om valmöjligheter för de eleverna som inte vi kan uppfylla.

Förslaget är att sedan banta skolan till det ursprungliga förslaget och bara behålla de yrkesinriktade programmen, samt ridsportgymnasiet.

- Det känns skönt att vi nu kan tillmötesgå eleverna och föräldrarna till en viss del, säger Catarina Pettersson.

- Jag begriper egentligen inte vad de vill. Det är ett väldigt rörigt förslag, säger moderaternas Jenny Olsson som precis fått förslaget i sin hand när vlt.se når henne på telefon.

- Det här känns panikartat av majoriteten, säger folkpartiets Anna Lundberg som bara fått delar av förslaget uppläst för sig i telefon.

Men det mesta tyder dock på att ärendet återremitteras till kommunstyrelsen vid kvällens möte. Det krävs bara att en tredjedel av ledamöterna vill det.

- Vi i alliansen ska träffas för att diskutera detta vid 17-tiden. Men jag tror inte att det här förslaget kommer att ändra vårt tidigare ställningstagande, säger Anna Lundberg.

En återremiss på alliansens begäran betyder ett extra kommunfullmäktige sammanträde.

- Då får det bli inom en vecka. Vi kan inte låta elever, personal och föräldrar vänta längre på ett beslut, säger Catarina Pettersson.