Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Askmolnet tunnas ut

Uppdaterad 08.55. Inga svenska flygplatser - med möjligt undantag för Visby - kommer att drabbas av inställda flyg på grund av vulkanaska under onsdagen.

Det är innebörden av den senaste informationen från Luftfartsverket. Den säger att det råder "mediumkoncentration" av aska över ett område i Götaland som sträcker sig över Kalmar-Oskarshamn och vidare ut mot Gotland.

Men askmolnet kommer av allt att döma att lätta under dagen.

Uppgifter från brittiska Met Office säger att radarbilder visar att utbrottet kan ha upphört tidigt i morse. Det är än så länge obekräftade uppgifter.

Ryanairs samtliga flighter i Europa med undantag för ett tjugotal som har nordtyska flygplatser som antingen start- eller slutdestination går som vanligt. Ingen av de flighterna har Sverige som destination.

Dagens flyg från London till Västerås och tillbaka, ankomst Västerås 14.10 och avgång mot London/Stansted 14.35 går som vanligt enligt preliminära rapporter från Ryanair.

Vissa flyg är inställda från den regionala flygplatsen i Växjö.

Luftfartsverket aviserar ny prognos strax före 12.00 idag.

I Sverige har främst Landvetter haft följdverkningar av gårdagens stoppade flyg, då vissa morgonflygningar från Landvetter - som skulle ha utförts med plan som inte landat på tisdagkvällen - ställts in. Trafiken från Arlanda går i stort sett som vanligt; endast ett par flygningar till norra Tyskland, med omkring 100 bokade resenärer, kan påverkas.