Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aslan spelklar mot Sirius

Topplaget IK Sirius kommer till Swedbank i dag. Då är Syrianskas båda nyförvärv Suleyman Aslan och Semir Mete spelkara.
– Att slå ett topplag skulle vara väldigt viktigt just nu, säger Aslan.

Han har tränat med norrettalaget ett par veckor sedan återkomsten från Nybergsund i Norge, men om försvararen får spela från start mot Sirius var inte bestämt i går.

– Jag är redo – formen är det inget fel på. Jag känner att jag är inne i det igen, det är några främmande ansikten men de har jag lärt känna, säger han.

Syrianska behöver poängen för att få en lucka till lagen som ligger efter i tabellen. Det är bara sex poäng till nedflyttningsplats.

– Det är bra att möta Sirius. Då förbereder vi oss extra. Om det hade varit ett bottenlag skulle risken vara stor för underskattning och spelet inte lika bra.

Hur ser du på lagets säsong hittills?

– Jag vet ju inte hur det sett ut tidigare, men det har gått sämre än väntat. Det kom in sju, åtta nya spelare och sen sparkades tränaren fyra dagar före premiären. Det verkar förresten vara tradition i Västeråsklubbarna. Sådant påverkar, det är bara att titta på tabellen.

Aslan jämför med fjolårets tredjeplats i norrettan.

– Då var vi inte så många nya spelare och vi hade spelat ihop oss under en längre tid. Då blir resultaten bättre.

Vad kan vi förvänta av Syrianska under hösten?

– Truppen är bra. Det som behövs är att självförtroendet blir bättre. En vinst mot Sirius är väldigt viktig, börjar vi med att fixa det tror jag att fortsättningen blir bra, säger han.

Förutom Aslan är också inlånade anfallaren Semir Mete, nyförvärv från allsvenska Syrianska FC, spelklar i morgon.

Ett frågetecken är skadade Kutshi Kanga, som efter 20 minuter bröt 0–0-matchen mot Boden i söndags.