Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Asylsökande måste anpassa sig eller återvända

Anpassa er - eller åk tillbaka. Det anser insändarskribenten.

Det har under torsdagsförmiddagen brunnit på asylboendet Westsura herrgård.

Branden var anlagd enligt VLT som på webben skriver ”På boendet råder frustration gällande det dåliga förhållandet de lever under, vilket enligt en boende kan vara en orsak till branden”.

LÄS OCKSÅ: Också asylsökande måste få klaga

”Hela situationen på det här boendet är dålig så det är många som är arga. Vi bor mitt ute i skogen och det finns inget sätt att ta sig in till stan. Många klagar på maten och dåligt internet”, säger Karrar Tareq och fortsätter: ”Jag är rädd att något liknande kommer att hända igen.”

Som Surabo beklagar jag att vi inte kan leverera smörgåsbord varje dag och hålla er med bussar som går i skytteltrafik till Västerås. Allt detta hade ni väl hemma och då förstår jag inte varför ni kom hit överhuvudtaget. Om det är så illa ställt så har ni er fulla rätt och frihet att återvända till ert hemland där ni har all service.

Vi som alltid har bott här har fått anpassa oss till omständigheterna.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare