Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Asylsökande måste bo trängre på Westsura

 
Flyktingkrisen
Visa alla artiklar

Västsura. De asylsökande kommer att behöva tränga ihop sig mer på Attendos boende i Västsura fram-över. Detta efter att Migrationsverket har beslutat om 50 förtätningsplatser på boendet.

Det innebär att 250 asylsökande får plats. Men just nu är asylboendet inte fullt.

– Vi har inte mer än 165 inskrivna just nu. Många blir kvar lite på de här nya inskrivningsenheterna, som den i Västerås. Men de närmaste veckorna kommer vi att fylla på, säger Jeanette Peretic, verksamhetschef.

Migrationsverket har gått ut och vädjat till kommunerna att ta emot människor som har fått uppehållstillstånd, men trots det bor kvar på flyktingboenden. Detta för att få fler platser på tillgängliga boenden. Enligt Jeanette Peretic fungerar utslussningen just nu dåligt.

– Vi har mellan 25 och 50 personer just nu som är kvar här, fast de har fått uppehållstillstånd. Jag tror de flesta kan förstå att det är frustrerande för dem.