Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas: Avlossade pistol bland släktningar

En man från Västerås åtalas för bland annat grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.
Han misstänks för att ha avlossat en pistol medan släktingar försökte stoppa honom från att ta sig in i en bostad.

Annons

Händelsen utspelade sig i december förra året. I förundersökningen framgår det att mannen åkte till en adress där hans före detta fru befann sig. Andra personer, bland annat familjemedlemmar till mannen, befann sig utanför bostaden när han kom körandes med bilen. Han började ropa att han ville prata med sin exfru och försökte komma fram mot dörren, men hölls tillbaka av personerna som befann sig där, enligt vad ett vittne har berättat i förhör med polisen. Ett skott avlossades då från pistolen som mannen höll i.

Exfrun har vittnat om att hon och mannen har haft problem i många år. Vid det aktuella tillfället befann hon sig hemma hos en anhörig.

"Jag älskar att ha vapen"

Mannen har förnekat brottsmisstanken och påstått att pistolen inte fungerade, han hade hittat den i soporna. På frågan varför han ville gå runt med en trasig pistol svarade han: "Den ser ut som en pistol. Jag älskar att ha vapen. Jag känner mig starkare då". Vidare har han sagt att han anser att han och exfrun fortfarande är tillsammans, trots att de är skilda. Han minns inte varför han var arg den kvällen eller att han avlossade ett skott.

Polisen hittade pistolen och flera tomhylsor utanför bostadshuset. Mannen åtalas för grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan. Han misstänks också för rattfylleri och narkotikabrott eftersom han var påverkad och hade narkotika på sig. Västmanlands tingsrätt ska nu avgöra om åtalet räcker till en fällande dom.

Läs också: Drograttfull hade skarpladdad pistol i bilen