Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för våld mot egna barn

Barnen fick så mycket stryk att de skadade tänderna och fick blåmärken. Nu åtalas föräldrarna för det som misstänks vara ett riktigt skräckvälde.

En barnaskara från Hallstahammar levde under minst tre år i skräck för att deras föräldrar skulle misshandla dem. Detta enligt förhör med barnen.

Pappan i familjen dömdes för två år sedan till samhällstjänst efter att ha misshandlat mamman. Barnen, som är mellan 3 och 12 år gamla, placerades i flera olika familjehem. Där började de så småningom att berätta om hur de hade haft det hemma, var och en på sitt håll.

– Då kom han hem. Då tog han av sig stövlarna och började sparka på oss. För vi kom för sent, berättar en av döttrarna för polisens förhörsledare, om en av många gånger då pappan såg rött.

Enligt barnen var pappan familjens värsta plågoande. Han ska ha väckt dem på nätterna och tvingat dem att se på medan han misshandlade mamman, och hotat att döda både barnen och mamman om de berättade om våldet.

Läs hela nyheten i tisdagens VLT.