Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtta års fängelse för Salaskott

Den 32-årige man som i början av juli sköt en 45-åring med tre skott utanför Sala dömdes på onsdagen i tingsrätten till åtta års fängelse för mordförsök.

Annons

Några dagar före händelserna den 1 juli var de båda inblandade i en bilaffär. Men något gick snett med affären och de beslöt att träffas i Sala för att göra upp. De möttes vid en bensinstation i Sala, där det uppstod stora diskussioner och stämningen blev alltmer hotfull.

Senare åkte de vidare och stannade så småningom vid en grusväg där skottlossningen ägde rum. Den 45-årige mannen blev skjuten med minst tre skott, bland annat i bröstet och underlivet.

32-åringen upplevde att han gått i en fälla och sköt mot 45-åringen för att försvara sig. 32-åringen har erkänt grov misshandel som en följd av att han avlossat skotten, men menar att han inte haft för avsikt att döda 45-åringen.

32-åringen ska dessutom betala skadestånd till 45-åringen på 110 000 kronor.