Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtta års fängelse för Salaskott

Den 32-årige man som i början av juli sköt en 45-åring med tre skott utanför Sala dömdes på onsdagen i tingsrätten till åtta års fängelse för mordförsök.

Annons

Några dagar före händelserna den 1 juli var de båda inblandade i en bilaffär. Men något gick snett med affären och de beslöt att träffas i Sala för att göra upp. De möttes vid en bensinstation i Sala, där det uppstod stora diskussioner och stämningen blev alltmer hotfull.

Senare åkte de vidare och stannade så småningom vid en grusväg där skottlossningen ägde rum. Den 45-årige mannen blev skjuten med minst tre skott, bland annat i bröstet och underlivet.

32-åringen upplevde att han gått i en fälla och sköt mot 45-åringen för att försvara sig. 32-åringen har erkänt grov misshandel som en följd av att han avlossat skotten, men menar att han inte haft för avsikt att döda 45-åringen.

32-åringen ska dessutom betala skadestånd till 45-åringen på 110 000 kronor.