Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtta döda efter misstänkt terrorattack i New York

Åtta personer har dödats efter att ha blivit påkörda av en pickup i New York, rapporterar tidningen New York Times.
Dådet utreds som terrorbrott av polisen, och en 29-årig man är misstänkt för attacken.

New York Times rapporterar att attacken är den dödligaste i New York sedan 11 september-dåden. Tidningen skriver att fem av dödsoffren var turister från Argentina och ett av offren kom från Belgien, enligt myndigheterna i länderna. Minst 11 personer fördes till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande skador, rapporterar CNN.

En 29-årig man är misstänkt för gårdagens attack. Han färdades i en vit pickup med öppet flak. Mannen är misstänkt för att ha kört på cyklister i stadsdelen Tribeca på västra Manhattan. Han ska ha kört bilen i fel färdriktning i flera kvarter, innan han kraschade in en skolbuss och ett annat fordon i korsningen West Street och Chambers Street, skriver Expressen.

Det hela slutade med att 29-åringen sköts i magen av en polis när han lämnade pickupen. 29-åringen bar vid tillfället vapenliknande föremål. Senare visade det sig att det var ett paintballgevär och en luftpistol. 29-åringen vårdas nu på sjukhus och hans tillstånd var på tisdagskvällen lokal tid kritiskt, rapporterar New York Times.

Vid pickupen har utredare hittat handskrivna lappar på arabiska, som pekar på att 29-åringen kan ha koppling till terrororganisationen IS.

New Yorks borgmästare Bill de Blasio skriver på Twitter att attacken var en feg terrorhandling, och att den var tänkt att bryta ner New York-borna. Han avslutar sitt inlägg med orden:

Vi kommer inte att avskräckas.

Officiella källor uppger för NBC News att den misstänkte 29-åringen bott i USA sedan 2010, och att han från början kommer från Uzbekistan.