Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Attacken bakifrån fastnade på film – döms samtidigt för hot mot vakt

Övervakningsfilmen från O'Learys i Västerås visar hur mannen i 30-årsåldern attackerar en annan man bakifrån och slår honom i huvudet. Nu döms han.

Första filmsekvensen från övervakningskameran visar hur den dömde mannen från Köping slår en man som kommer ut från O'Learys i bakhuvudet. Nästa hur de står mot varandra och misshandeln fortsätter genom att 32-åringen sparkar undan mannens ben så han faller till marken. Den tredje filmen visar hur han slår och sparkar mannen som nu ligger på marken till dess någon ingriper.

Läs även: Hotade åklagare – döms till fängelse

Den misshandlade minns ingenting från händelsen men menar att han och den dömde känner till varandra sen tidigare. Att de inte var sams men inte heller bråkat. Den dömde menar däremot att han slagit mannen eftersom han var rädd efter ett hot som den misshandlade skrikit efter honom precis innan händelsen.

32-åringen begick brottet under prövotid och döms till skyddstillsyn och samhällstjänst i 80 timmar för misshandeln som inträffade den 8 april 2017. Det motsvarar tre månaders fängelse.

Mannen straffas samtidigt för hot mot tjänsteman i januari 2017. Då ska den dömde ha hotat en ordningsvakt utanför Harrys som inte släppte in honom eftersom 32-åringen var portad. Enligt vakten ska den dömde sagt: ”Jag kommer att ta dig senare på din parkering din djävla hora”.

Mannen har erkänt misshandeln men inte hot mot tjänsteman.

■ ■ För mer nyheter om Västerås, klicka här

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här